Parking sistemi


Sastavni deo svakog poslovnog ili javnog objekta kao i gradske zone predstavljaju otvorena parkirališta i garaže. Gradska područja postaju svakodnevno sve zagušenija, dok je istovremeno broj vozila u saobraćaju u znatnom porastu. Svako je parking mesto postalo dragoceno i odavno se pojavila potreba za nadzorom pristupa i osiguravanjem sigurnosti vozila i putnika.SPARK SYSTEMS  nastoji u potpunosti sagledati potrebe potencijalnih korisnika te ponuditi celokupno rešenje odnosno sistem prilagođen njihovim potrebama i zahtevima. Potencijalni korisnici su mnogobrojni i raznoliki, od profesionalnih operatera parking prostora, aerodroma, trgovačkih centara , pa sve do gradova, opšina te raznih zgrada i javnih ustanova.Parking sistemii donose znatan prihod i predstavljaju specifičan vid kontrole pristupa kroz rezervacije, prodaju, izdavanje i kontrolu karata (engl. ticketing). Osim klasične prodaje i plaćanja podržano je i plaćanje korišćenjem kreditnih i debitnih kartica.


Parking sistemi i rampe omogućavaju centralizovano daljinsko upravljanje, bolju kontrolu u veću efikasnost, koja najviše pogoduje poslovnim sistemima. Pored toga, automatske rampe za parkiranje pogodne su za svakodnevnu upotrebu i odličan su izbor kao sistem zaštite same garaže ili parkinga.

 SPARK SYSTEMS nudi najnovija rešenja i usluge;

-Prepoznavanje registarskih tablica

-Nadzor parkirng mesta

-Hosting usluge

-Napredni finansijski i statistički izvještaji

-Inteligentno održavanje na daljinu

-Mogućnosti korišćenja određenih prodajnih artikala

-Integracija sa interkom sistemom

-Integracija sa sistemom video nadzora

-Integracija sa sistemom kontrole pristupa i evidencije radnog vremena

-Skladištenje podataka


Bogato inženjersko iskustvo stečeno na sistemima tehničke zaštite i kontrole pristupa omogućava i proširenje parking sistema koji mogu posetiocima nekog kompleksnog objekta sa parking sistemom pružiti raznovrsne beneficije i dodatne sadržaje (korištenje rekreativnih sadržaja, kontrolu pristupa i registraciju radnog vremena) koristeći tek jedinstveni nosač podataka odnosno beskontaktnu RFID (engl. Radio-Frequency IDentification) karticu.