Automatski potapajući stubovi


Različiti načini izrade potapajućih stubova nude rešenje, jer omogućavaju kretanje pešaka, a onemogućavaju prolaz motornih vozila. Koriste se za smanjenje saobraćaja u gradskim centrima u kojima je prolaz dozvoljen samo vozilima hitne pomoći i vozilima od javnog značaja.
Poseduju nekoliko znacajnih osobina koje ih razlikuju od ostalih.U nefunkcionalnom polozaju kao sto sam naziv govori uranjaju u podlogu omogućavajuci prolaz dok su u suprotnom podignuti i sprecavaju ga. Poseduju veliku čvrstocu i otpornost na udar vozila. Mogu se automatizovati i kontrolisati prolaz rucnim i daljinskim komandama. Takodje postoje i energetski piloni tj. Uredjaji sa prikljuccima za napajanje elektricnom energijom.PILOMAT automatski potapajući stubovi su rešenja trenutno najviše zastupljena i testirana. potapajući stubovi koriste se za razne aplikacije, kao na primer: Privatni parkinzi, parkinzi za nepokretne/ onesposobljene, parkinzi za rukovodioce kompanija, parkinzi za potrošače;

Kontrola pristupa: privatni, kompanijski, industrijski i prilazi za komercijalna vozila;

Kontrola za zone sa ograničenim saobraćajem i zone za pešake: centar grada, zone za pešake, saobraćajne trake rezervisane za vozila javnog saobraćaja (autobusi, tramvaji, taksi,...); Protiv-nametljiva i anti-teroristička bezbednost: kompanijski i špediterski objekti za skladištenje, tržni centri, amabasade sa istraživačkim centrima, policijske stanice i vojni objekti. Zgrade ministarstava i osetljive lokacije u celini.