Kontrola pristupa skijaša


Sistemi kontrole pristupa skijaša prisutni su na tržištu od 70-ih godina kada je kompanija koju zastupamo osmislila prvi sistem kontrole pristupa skijaša. Sistem poseduje hardverske i softverske komponente zadužene za kontrolu pristupa, kao i komponente zadužene za prodaju ski pass-a. Sve komponente sistema integrisane su u jenu celinu, kako bi se centralizovano upravljalo stistemom.


Glavni vidljivi deo sistema je kontrolna tačka koju čine elektromehanička okretna pešačka barijera (turniket) i čitač za procesuiranje karata. Sve kontrolne tačke su međusobno povezane u lokalnu računarsku mrežu i spojene na centralni server koji služi za administraciju sistema i prikupljanje podataka.Kontrolne tačke treba da obezbede visoku propusnu moć kako bi se ulazak skijaša na žičare mogao nesmetano odvijati, a organizatori imali kvalitetnu kontrolu i pravovremenu informaciju o broju posetilaca. Čitači mogu procesuirati karte sa barkodom za dnevne posetioce ili beskontaktne kartice za sezonske posetioce. U čitače je moguće ugraditi i kameru koja snima sliku svakog od posetioca a operater i sigurnosno osoblje mogu uporediti dobjenu sliku sa slikom iz baze podataka personalizovanih korisnika.


Sistem kontrole pristupa određuje koliko uspešno će se vaše skijalište razvijati, jer gosti pre svega žele brzu i pouzdanu uslugu kao i brz pristup stazama. Kao prva kompanija koja je počela sa primenom kontrole pristupa skijaša, SKIDATA je bila prva kompanija koja je nudila sisteme za kontrolu pristupa sa elektronski štampanim kartama.Danas je naš partner lider u oblasti rešenja kontrole pristupa i ticketing sistema za skijališta i nalazi se u većini skijaških centara širom planete i već nekoliko decenija postavlja trendove u oblasti menadžmenta kontrole pristupa za skijaše. Savršeno skrojene kombinacije fleksiblinih čitača za kontrolu pristupa, inteligentnih kanala prodaje i kreiranje izveštaja za menadžment i marketinške aktivnosti, pojednostavljuju upravljanje i gostima obezbeđuje kvalitetnu uslugu.